środa, 6 września 2017

Zupa Krem ze Świeżych Pomidorów


SKŁADNIKI:

1 duża cebula
3 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
2 duże marchewki
2 małe pietruszki
15 małych pomidorków średnica około 4-5cm
1l. bulionu
sól (do smaku)
pieprz (do smaku)
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka posiekanego kopru
1-2 łyżki świeżej bazyli
szczypta chili
łyżka koncentratu pomidorowego
śmietana do smaku

PRZYGOTOWANIE:

1.Na oleju zeszklić cebulę posiekana w kostkę i czosnek w paski.
Gdy cebula się ładnie zrumieni dodać marchewkę i pietruszkę posiekaną w plasterki.
Smażyć przez kilka minut.

2.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć szypułki i pokroić w ćwiartki.
Pomidory dodać do garnka. Dodać oregano, cukier, koncentrat pomidorowy i dusić chwilkę.

3. Do warzyw wlać bulion i gotować do miękkości, przyprawić solą,pieprzem,chili.
na końcu dodać koper i bazylię. Całość zmiksować w blenderze.
Można dodać śmietankę, ale nie koniecznie.

Warzywa psiankowate 2017

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz